2021-04-30 08:50Pressmeddelande

Whiteboardstore vill ta över Norden

null

Drömstart för e-handel med Whiteboards. Målet är att omsätta 100 miljoner inom 3 år.

Stockholmsbaserade Whiteboardstore föddes mitt under pandemin utifrån ett behov som grundarna Christian Otterberg och Martin Marten själva upplevt.

Vi driver sedan några år tillbaka ett annat bolag och har genom det fått upp ögonen för denna produkt som helt eller delvis glömts bort men där det finns en stor efterfrågan. Vi såg att det är en produkt som efterfrågas hela tiden i inredning på företag, kontor, skolor, hemmet, hotell och inom hela utbildningssektorn men det är ingen som nischat sig och sticker ut med expertis och service.säger Christian Otterberg, VD för startupen Whiteboardstore.

Whiteboardmarknaden uppskattas vara värd en bra bit över en miljard per år bara i Norden och här vill det nystartade bolaget ta en betydande del av marknaden.

Grundarna Christian och Martin har sedan tidigare sålt och installerat whiteboardtavlor lokalt i Stockholm.

Vi ställde frågan till oss själva om vi hellre skulle köpa denna produkt av en nischad e-handel eller om vi skulle vilja köpa dessa från de stora jättarna som har produkten med bland 70 000 andra produkter. Svaret blev ju rätt tydligt att vi hellre går till specialistbutiken och köper produkten och service.” säger Christian Otterberg

Målet är även att vända synen på denna tidigare osexiga produkt som de flesta kommer ihåg som en tråkig gammal whiteboardtavla i skolan eller på kontoret. Nu inreds de snyggaste kontoren, hotellen och skolorna med stilrena och smarta lösningar som både är funktionella i det dagliga arbetet samt smälter in i inredningen. Vi säljer helt enkelt snygga whiteboardtavlor. Vi ville hitta en produkt som inte skeppas över halva atlanten helt i onödan. Alla tavlor vi säljer tillverkas miljövänligt i Småland och görs direkt på beställning. Vi ser att den moderna beställaren eller företaget helst vill beställa produkterna med minsta möjliga miljöpåverkan och vi använder endast miljövänlig frakt ut till våra kunder.

Vi ska omsätta 100 miljoner inom 3 år endast på e-handel. Lanseringen av e-handeln har gått över all förväntan och försäljningen har slagit rekord vecka efter vecka.

“Vi visste ju att vi är mitt i en pandemi där många jobbar hemifrån så det var rätt ovisst att det skulle gå så fort. Det bara small till i ordermailen”.

Vi har fått in ordrar direkt efter vi lanserade e-handeln och det har bara ökat konstant. Vi fick till och med in ordrar mitt på julafton, nyårsafton och påskafton vilket är lite galet men ett riktigt roligt kvitto på att vi hittat rätt med vår nischade e-handel. Förutom att det varit många privatpersoner och företag som blivit kunder så får vi in en del nyetablerade skolor som behöver ett 50 tal tavlor i en och samma order. Dessa är otroligt värdefulla för oss och där vår service varit en viktig del. 

Nu sätter vi upp ribban högt och har en tydlig målbild om hur vi skalar upp försäljningen först i Sverige och sen Norden. Mycket handlar om merförsäljning i e-handelsplattformen, teamet bakom och sen hur vi konstant fortsätter optimera marknadsföringen för att lyckas med konverteringen.

 


Om Vendre

Vendre är en standardiserad lösning som du kan starta med - eller byta till - och fortsätta växa upp tills du omsätter en halv miljard. Vendre är skalbart och du lägger till funktioner ju mer du växer. Oavsett om det är integrationer, avancerade funktioner för B2B-försäljning eller om du ska synas och sälja mest till privatpersoner.


Kontaktpersoner

Malin Eliasson
Marknad & kommunikationsansvarig
Malin Eliasson
Gabriel Nordström
CCO & Delägare
Gabriel Nordström