2023-01-17 09:17Pressmeddelande

Vendre förvärvas av Nederländska Optimizers

Optimizers VD Stefan van Diggelen, Vendres VD Karl Kihlbom & Vendres delägare Gabriel Nordström.Optimizers VD Stefan van Diggelen, Vendres VD Karl Kihlbom & Vendres delägare Gabriel Nordström.

Svenska E-handelsplattformen Vendre förvärvas av det Nederländska bolaget Optimizers, med målet att bli marknadsledande inom eCommerce SaaS i Norden.

Optimizers grundades 2006 och är idag en heltäckande leverantör av order-to-delivery lösningar specialiserade på handels- och produktionslogistik med 1400 kunder över hela världen. Utöver huvudkontoret i Nijkerk, Nederländerna har företaget ytterligare två kontor i Nederländerna samt i Stockholm och New York med 130 anställda.

Optimizers produktportfölj består idag av App4Sales, en B2B-app för säljare & integrationsmotor till affärssystem, Tweakwise, nummer 1 inom personalisering av webbplatssök, marknadsföring och rekommendationsteknik, Warpspeed WMS, nästa generations Warehouse Management System och App2track, ett ledande Transport Management System som möjliggör effektiv transportplanering och ruttoptimering. 

Det finns en stark strategisk överlappning mellan produktutbudet från Optimizers och Vendre då bolagens lösningar kompletterar varandra och stärker erbjudandet för befintliga och nya användare, vilket är en stor anledning till förvärvet förklarar Vendres grundare & VD Karl Kihlbom.

”Optimizers har en stark produktportfölj inom integration, säljappar, personalisering & sök för både B2B & B2C, vilket är helt i linje med Vendres vision om vad som ska ingå i ett modernt e-handelssystem för växande företag. Det känns fantastiskt att vara en del av Optimizers och använda dessa verktyg för att utveckla försäljningen hos företag som redan använder eller snart kommer att använda Vendre som sin e-handelsplattform.”

Vidare stärker Vendre Optimizers befintliga nordiska närvaro avsevärt, vilket är en viktig del i Optimizers strategi att bli marknadsledande inom eCommerce SaaS i Norden berättar Stefan van Diggelen, VD på Optimizers.

”Genom att gå samman med Vendre fördubblar Optimizers Group sin marknadsandel inom B2B e-handel i Sverige. Tillsammans kan vi erbjuda ett bredare utbud av B2B/B2C-verktyg till vår befintliga kundbas. Sammanslagningen går dessutom i linje med vår strategi att bli marknadsledande inom eCommerce SaaS i Norden. Vi är glada över att vi har hittat en stark partner som delar samma tekniska passion, starka syn på marknadstrender och har förmågan att förutse de utmaningar som våra kunder står inför. Från vårt kontor i Stockholm ser vi fram emot att fortsätta vårt arbete med innovation, teknik och att stärka vårt produkterbjudande.” 

Optimizers Sverigekontor kommer inom kort att flytta in i Vendres lokaler i centrala Stockholm.


Om Vendre

Vendre är en standardiserad lösning som du kan starta med - eller byta till - och fortsätta växa upp tills du omsätter en halv miljard. Vendre är skalbart och du lägger till funktioner ju mer du växer. Oavsett om det är integrationer, avancerade funktioner för B2B-försäljning eller om du ska synas och sälja mest till privatpersoner.


Kontaktpersoner

Malin Eliasson
Marknad & kommunikationsansvarig
Malin Eliasson