2021-05-18 08:33Pressmeddelande

Sålt skor till nischad målgrupp i 29 länder - nu fortsätter deras digitala satsning!

null

Grand Shoes erbjuder det vanliga skobutiker inte kan - stora skor som passar både i storlek och stil. Hittills har Grand Shoes levererat stora skor till kunder i 29 olika länder, nu lanserar de en helt ny e-handel med 4 marknadsspecifika sajter (.se .dk .fi .eu).

"Vår tidigare plattform klarade inte av att matcha vårt behov att hålla jämna steg med den supersnabba utvecklingen inom e-handel och kunders förväntningar. Något som gav en wow-faktor för ett par år sen är snarare hygienfaktorer idag. Kundernas krav och förväntningar på e-handeln har aldrig varit högre och det kommer knappast bli lägre framöver. Vi har nu en ny plattform, med ny "motor" under huven, och även sett till att få ett fräsch nytt utseende - tack Vendre för både och” säger Fredrik Hammarqvist, Grundare Grand Shoes

Fredrik poängterade att en vanligt förekommande missuppfattning är att kunder inom nischade marknader inte ställer samma krav på e-handeln.

“Många verkar dock tro att kunder inom nischade marknader skulle ha lägre förväntningar på köpupplevelse. Det kan inte bli mer fel. Deras krav är inte ett dugg annorlunda än andras. För oss är inte hygienfaktorer tillräckligt för att stå oss i en allt tuffare konkurrens, vi behöver rätt verktyg och rätt strategi” förklarar Fredrik Hammarqvist.

En essentiell del inför lanseringen av den nya e-handeln var för Grand Shoes att utveckla deras redan populära tjänst FitMyFeet.

I stora drag är hela FitMyFeet ombyggt för att skapa snabbare laddtider, tydliga kategorier och smartare filtrering. FitMyFeet är en viktig del av vårt kundfokus. Storlek 48a är till exempel inte alltid lika stor i Adidas som i Nike, vi mäter därför alla skor invändigt och ger kunden rätt sko för sin fotlängd, oavsett den storlek som står printad på sulan” beskriver Fredrik Hammarqvist.

Sökfunktionen har inte bara skapat en hög kundnöjdhet, den har även bidragit till färre returer och ökad lönsamhet.

“Tack vare FitMyFeet har vi idag en returgrad på cirka 12%, vilket är betydligt lägre än branschstandarden som ligger på +30%. Vi guidar våra kunder så de hittar rätt storlek direkt, vilket blir en win-win-win för oss, våra kunder och miljön” avslutar Fredrik Hammarqvist, Grundare Grand Shoes.


Om Vendre

Vendre är en standardiserad lösning som du kan starta med - eller byta till - och fortsätta växa upp tills du omsätter en halv miljard. Vendre är skalbart och du lägger till funktioner ju mer du växer. Oavsett om det är integrationer, avancerade funktioner för B2B-försäljning eller om du ska synas och sälja mest till privatpersoner.


Kontaktpersoner

Malin Eliasson
Marknad & kommunikationsansvarig
Malin Eliasson
Gabriel Nordström
CCO & Delägare
Gabriel Nordström